Tuesday, April 10, 2007


Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua pembaca,

Saya telah menerima banyak pertanyaan mengenai kaedah pembayaran AGLOCO kepada ahli-ahlinya. Untuk mendapatkan kepastian dan jawapan yang sahih, saya telah merujuk kepada laman web rasmi
AGLOCO dan juga blog rasmi AGLOCO.

Kenyataan ni saya telah ambil dari
blog rasmi AGLOCO,

Forms of Payments to Members
: AGLOCO will make cash payments to Members in various forms, always trying to minimize costs and balance that with Member convenience. Forms should include bank-to-bank (ACH), PayPal (and similar), credit to cards (like VISA), and checks in the mail. We will also try to pay in local currencies wherever possible (I heard the question on eGold and I do not have the answer yet)

Berdasarkan kenyataan di atas, AGLOCO akan membuat pembayaran kepada ahli-ahlinya dalam pelbagai cara, diantaranya ialah melalui pemindahan wang melalui bank, menggunakan PayPal dan E-Gold mengikut kesesuaian. Pihak AGLOCO akan cuba untuk mengurangkan kos dan memudahkan ahli-ahlinya dalam proses pembayaran tersebut. Jadi, kepada ahli-ahli yang telah berdaftar, kita tidak perlu ragu-ragu dengan kaedah pembayaran yang akan dilakukan oleh pihak AGLOCO.

Apa yang penting sekarang ialah kita semua sedang menunggu pelancaran Viewbar sehingga sampai ke ID kita. Kepada sesiapa yang belum mendaftar, sila mendaftar di bawah tajaan saya dan saya akan mempromosikan link anda di dalam blog saya ini.

Untuk mendaftar, anda hanya perlu klik banner JOIN NOW di bawah.

Monday, April 09, 2007


Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada para pembaca,

Siapa belum sertai
AGLOCO? Kenapa nak tunggu sehingga muncul viewbar baru nak join, sedangkan join adalah PERCUMA.

Jika masa tu baru nak join, mungkin masa tu, kawan-kawan anda sudah menyertainya dengan orng lain. Jom kita bina network dengan
AGLOCO bersama-sama. Bagaimana saya boleh bantu anda dalam AGLOCO? Mudah saja:

  • Join AGLOCO dalam group saya.

  • Beri refferal link anda kepada saya.

  • Dan ajak kawan2 anda sertai AGLOCO dengan menggunakan link anda.

  • Selepas kawan anda sertai dalm group anda, jika tak faham mengenai AGLOCO, suruh mereka rujuk blog saya ni.

  • Jika tak faham juga, tanya saya terus melalui comment di blog ini. Saya akan bantu ahli group kita.

Sertai AGLOCO sekarang kerana anda tidak akan rugi apa-apa. Dan setelah anda melakukan seperti apa yang saya lakukan, anda akan seronok melihat ahli dalam rangkaian anda bertambah setiap hari. Ahli dalam kumpulan saya tidaklah sampai beratus-ratus, tetapi saya seronok melihat pertambahan setiap hari dalam rangkaian saya. Setelah lebih kurang 3 minggu mempromosikan AGLOCO, inilah hasilnya:


Assalamualaikumdan salam sejahtera,

Pada pendapat saya,join AGLOCO ni bagi saya taklah merugikan DAN tidak mempunyai risiko sama sekali. Nothing to lose, we are in 'win-win' situation.
Join percuma pastu dapat share, dapat jadi salah seorang komuniti antarabangsa plak tu. And then, bila viewbar available, just download viewbar dan yang paling penting, semasa online, ‘on’ kan sahaja viewbar sementara anda teruskan aktiviti internet seperti biasa.
Nak chatting? nak berfrenster? nak membaca paper online? nak update blog? buat sahaja macam biasa sambil onkan viewbar. Memang amat mudah.

Jadi, kenapa taknak join AGLOCO?

Takut rugi?

Tak yakin?

Buang masa?

Pendapat saya, tak perlu takut apa-apa untuk join AGLOCO. Percuma. YA, sememangnya PERCUMA. Klik DI SINI untuk join komuniti terhangat di dunia. Cepat, jangan terlambat kengkawan semua..


Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua pembaca,

Pada kali ini saya akan membentangkan 40 sebab kenapa anda perlu sertai AGLOCO. Sebenarnya maklumat di dalam post kali ni saya ambil daripada blog salah seorang ahli AGLOCO iaitu Michael H. Lewis. Berikut adalah kata-kata Michael H. Lewis di dalam blognya.

40 Reasons why you should join AGLOCO

1. You can make money safely, legitimately, and easily.

2. It takes maybe three minutes to join.

3. You need nothing more than a working computer connected to the Internet.

4. You don't have to enter any sensitive information to join.

5. You don't have to buy anything to join.

6. You don't have to buy anything ever once you are a member.

7. It's easy to cancel if you don't want to be a member any more.

8. You'll only download a small free toolbar that won't install anything else on your computer, hog its memory, or read your keystrokes.

9. You'll make the same amount of money even if you never click on anything.

10. AGLOCO is the real deal, not some little scam. A good number of notable entrepreneurs are backing it. A Google search with keyword "agloco" will net you 1 million pages and counting.

11. Very important: AGLOCO's business model has been tried before and proven to work. In fact, AGLOCO's predecessor paid out over $120 million to its members (this is what finally convinced me).

12. You can dramatically increase your income by referring other people to AGLOCO, because...

13. ...AGLOCO pays you a portion of the surf money earned by those you referred up to 5 levels below you. So...

14. You can recruit your friends and all make money together when you help them get referrals. Thus,

15. The sooner you sign up, the more folks will come to you for info and the more likely it is that you will be the original seed of a large referral network in your community.

16. You never have to read emails from people you don't know.

17. You'll never be asked to send emails to people you don't know.

18. You don't have to change anything you normally do on the Internet. You surf, AGLOCO pays.

19. AGLOCO's revenue source is genuine: a Viewbar members use that shows targeted advertisements based on your surf history, with the money paid to advertise going back to the members. That's not magic; that's common sense.

20. The Viewbar software you will download will not invade your privacy; it simply looks for keywords on the pages you view in order to show related ads.

21. The Viewbar is maybe the size of your taskbar at the bottom of your screen - in other words, it's small and won't interfere with your browsing experience at all.

22. AGLOCO has a thorough privacy policy that explicitly guarantees personal information will never be sold or given away.

23. In fact, AGLOCO has not one but three agreements every member must agree to. The bases are covered.

24. AGLOCO has a CPO - Chief Privacy Officer - whose responsibility is to make sure your privacy is never violated. His name is Ray Everett-Church, and he has more experience protecting privacy than probably anyone else on the planet.

25. AGLOCO doesn't play; anybody providing fake information, signing up twice, or otherwise trying to cheat the system will be detected by AGLOCO's anti-hacking instruments. This is an honest enterprise through and through.

26. By signing up, you support the company that will change Internet advertising for the better.

27. By signing up, you get to own a piece of the company that will change Internet advertising for the better. AGLOCO belongs to its members, which is to say that...

28. ...you will own stock (more if you refer people) in a company that is likely to become huge and thus your stock will be worth something awesome when AGLOCO goes public on the London Stock Exchange.

29. You will likely find that other AGLOCO members, especially now in the early stages of AGLOCO, are some of the Web's savviest users and developers, and you can learn a bunch from them.

30. You get to be on the cutting edge of World Wide Webware development, which means that as AGLOCO grows, its members will benefit from...

31. ...discounts when members buy from companies affiliated with AGLOCO;

32. ...possible help with spyware/antivirus protection (remember, everyone from Fortune 500 companies to millions of users will all benefit from a better browsing experience);

33. ...community forums where members can meet and discuss not just stuff, but ways and member-based projects to make AGLOCO better (it is our company).

34. Our company is in good hands. AGLOCO pays 10% of its revenues to Infomediary Services Corporation (ISC), which is simply the management company that is responsible for managing AGLOCO. The other 90% of the revenue belongs to us. This 10% will attract the designing talent needed to make AGLOCO great. The corresponding 10% of AGLOCO's shares go to a foundation dedicated to providing every human being on Earth with Internet access.

35. AGLOCO's management team will not get stock in AGLOCO. This ensures that those in positions of high responsibility don't hijack the company.

36. Though circumstances will vary, you can get paid and earn shares no matter where on Earth you live.

37. If you choose, you can donate your earnings and shares to the charity of your choice.

38. If you get involved in referring more members, you might be able to quit your day job and actually spend time at home, with your family, on vacation, wherever - and still make money.

39. If AGLOCO fails, you won't lose any money because you paid none in the first place.

40. AGLOCO ain't gonna fail. The last time such an opportunity existed, people made over $120 million in under 2 years, when far less people had Internet access and conditions weren't yet right for such a company to go public. Now, with record spending on advertising and calls from all sides for less irrelevant advertising and a better business/customer connection, the world is more than ready for an economic network that gives back to its users.

Now, if you aren't yet a member, after everything I just told you, you're not going to go and sign up?

Author: Michael H. Lewis


Assalamualaikum dan selamat sejahtera
Pada kali ini saya ingin terangkan dengan lebih terperinci tentang AGLOCO.

1) Adakah AGLOCO terbukti benar?
AGLOCO diasaskan oleh lapan orang pelajar MBA Stanford University di USA. Stanford University berada pada ranking keTIGA university terbaik 2006, dan pelajar MBA dari situ akan diambil bekerja oleh company-company besar sebelum mereka graduate lagi!! Mereka bukanlah jenis orang yang sanggup korbankan masa depan dan nama mereka untuk buat program internet yang menipu!! AGLOCO juga disokong oleh beberapa veteran internet yang berpengaruh seperti Ray Everett- Church yang mengasaskan polisi Privacy dalam internet.

2) Bagaimana AGLOCO membayar kepada ahlinya?
Berdasarkan kepada blog pengasas AGLOCO
http://blog.agloco.com ahli AGLOCO akan di bayar melalui beberapa cara tetapi belum muktamad. Cara yang sedang dipertimbangkan ialah pembayaran bank ke bank, check, email check, Paypal, ataupun e-gold. AGLOCO menimbangkan cara pembayaran terbaik untuk mengurangkan kos pembayaran kerana sebagai contoh pembayaran bank ke bank amat disukai ahli tetapi AGLOCO akan dikenakan caj perkhidmatan oleh bank berkenaan, dan boleh mengurangkan keuntungan masa panjang AGLOCO.

3) Bagaimana pengiraan pendapatan saya sebulan oleh AGLOCO?
AGLOCO membayar ahlinya yang aktif dengan menggunakan "kadar sejam" yang AGLOCO peroleh, sebagai contoh AGLOCO mendapat keuntungan USDX pada bulan ini. Terdapat Yjam jumlah semua ahli Agloco menggunakan ViewbarTM, jadi keuntungan per jam ialah USDX/Y. Katakan X ialah USD10 juta dan Y adalah lima juta jam, jadi kadar sejam ialah USD2 perjam. Jika anda mengumpul 1000 jam pada bulan tersebut, anda akan di bayar 1000 X 2 = USD2000 pada bulan tersebut!!! Untuk dapatkan 1000 jam, anda hanya perlukan 200 orang iaitu 200 orang menggunakan 5 jam sebulan.

4) Bila ViewBarTM akan dilancarkan?
ViewBarTM akan dilancarkan pada bulan April 2007 secara berperingkat-peringkat berdasarkan kepada blog pengasas AGLOCO. Selepas itu, ahli AGLOCO yang aktif akan mula menerima pembayaran. Apabila pembayaran sudah dilakukan, pakar internet percaya AGLOCO akan membesar 5 kali ganda lebih laju dari sekarang. Keadaan ini mungkin berita baik atau boleh jadi berita buruk kepada kita. Pada masa ini memang mudah untuk cari referrals sebab ia telah terbukti tapi ingat, mudah untuk kita bermakna mudah untuk orang lain juga jadi persaingan menjadi amat sengit!! Jadi saya nasihatkan supaya mencari seberapa banyak referrals sekarang!!

5) Bagaimana untuk yakinkan orang lain?
Baca blog saya dan dapatkan maklumat sebanyak mungkin untuk terangkan kepada orang lain.

Sunday, April 08, 2007


Apakah AGLOCO?
adalah "Internet based economic network" yang pertama yang membolehkan anda sebagai ahli untuk memiliki "share" dalam internet. Pengiklan, syarikat enjin carian (seperti google dan yahoo!), penjual di internet, dan banyak lagi syarikat sebenarnya membayar berbillion dollar untuk mendapatkan perhatian anda. Dengan AGLOCO, andalah yang akan dibayar oleh syarikat-syarikat tadi! Kerana bila anda menjadi ahli AGLOCO, anda akan di bayar apabila anda melayari internet.

Bagaimana ini boleh berlaku?
akan memberi setiap ahlinya satu web browser yang dipanggil ViewbarTM yang akan berada di bawah page internet anda.Setiap kali anda menggunakan ViewBarTM, AGLOCO akan memperoleh keuntungan dari segi pengiklanan, carian, pengedaran dan komisen.

Adakah Pendaftaran Percuma?
Ya, pendaftaran adalah percuma. Anda tidak akan dikenakan cas walau satu sen pun, sekarang dan pada masa akan datang.

Apa yang saya dapat sebagai ahli?
Anda akan dapat share anda dalam AGLOCO. Berdasarkan
Simmons Report share anda bernilai USD150! atau dalam RM ialah RM525!! Dengan hanya menjadi ahli percuma! Bila anda mencari orang lain untuk join AGLOCO, setiap orang yang anda dapat bernilai USD30 iaitu RM105!! Dan anda akan dapat sehingga Empat peringkat orang yang anda dapatkan untuk join.

Sebagai contoh jika anda dapat mencari 5 orang dan setiap 5 orang itu dapat mencari 3 orang. Jumlah ahli di bawah anda adalah 405 orang yang membawa nilai USD12000 atau RM42000!!! Dan apa yang anda perlu lakukan hanya mencari lima orang untuk join. AGLOCO adalah percuma jadi tidak susah untuk ajak orang!

Apa yang perlu dilakukan untuk mendaftar dan selepas mendaftar?
Untuk mendaftar sila klik
DI SINI dan anda akan di bawa ke page lain. Isikan maklumat yang diperlukan, dan satu email pengesahan akan dihantar. Pergi ke email tersebut dan sahkan. Anda sudah menjadi ahli. Selepas itu anda ada dua pilihan.

Pertama, cari seberapa ramai kawan-kawan dan keluarga untuk sertai AGLOCO dan anda akan menikmati hasil yang banyak dari Agloco, atau

Kedua, tidak cari orang lain. Anda akan dapat share anda dalam AGLOCO yang bernilai USD150.
Jadi Buat pilihan anda!

Apa yang perlu dilakukan sebagai ahli?
Anda hanya perlu menggunakan internet selama 5 jam SEBULAN menggunakan ViewBarTM dan anda akan dibayar menggunakannya!! Cari orang untuk join sama, Lebih banyak yang akan anda dapat!! Jadi apa tunggu lagi, daftarlah sekarang dan saya akan membantu anda mengembangkan komuniti terbesar kita.


Pada pendapat anda, kenapa AGLOCO memerlukan ahli yang ramai?

Sebelum tu saya nak tanya, adakah anda pernah dengar Myspace? atau Friendster? Atau Youtube?

Kita mendapat perkhidmatan free dari ketiga-tiga program di atas. Tetapi adakah anda tahu, bahawa ketiga-tiga program tu mendapat pulangan yang banyak? Dari mana datangnya duit-duit tersebut? Cuba teka. Ya tepat sekali dari iklan-iklan yang terdapat di web-web tersebut. Sebenarnya ramai dari kita tak menyedari hal ini. Program-program tersebut mendapat wang yang banyak dari iklan-iklan di web mereka. Semakin ramai ahli sesuatu program itu, semakin tinggi jumlah yang dibayar oleh pengiklan kepada sesuatu program itu.

  • Siapakah yang menjadikan program tersebut mendapat bayaran yang tinggi? Tentulah ahli-ahli program tersebut. Termasuklah ANDA!
  • Adakah program tersebut membayar anda hasil pulangan yang mereka dapat? Tentu sekali TIDAK! Walhal andalah yang menjadikan mereka mendapat pulangan yang sebegitu besar.

Cuba Fikirkan

Youtube dijual kepada Google dengan harga USD1.65 Billion, MySpace dijual kepada NewsCorp dengan harga USD900 Juta. Adakah mereka mengagih-agihkan hasil jualan tersebut kepada ahli-ahlinya?Jawapannya: Tentu sekali TIDAK!

MENGAPA YouTube dan MySpace dijual dengan harga yang tinggi?
Jawapannya mudah! YouTube dan MySpace mempunyai ahli lebih dari 100 juta di seluruh dunia. Dengan ahli sebanyak ini, mereka mempunyai jalan yang sangat efektif untuk menyampaikan maklumat kepada ahlinya terutamanya IKLAN. Sebenarnya YouTube dan MySpace membuat banyak keuntungan daripada Pengiklanan, sebab itulah Gergasi Internet seperti Google sanggup keluarkan duit yang banyak untuk membeli website ini. Keywordnya adalah: THE POWER OF ADVERTISING.

Sekarang, sudah jelas, mengapa AGLOCO memerlukan bilangan ahli yang ramai untuk merealisasikan program ini. Yang menariknya, AGLOCO akan membayar anda untuk iklan-iklan yang di bayar oleh pengiklan. Sebabnya kita sebagai ahli mempunyai share di syarikat AGLOCO. Itulah konsepnya.

Jika anda belum menyertai AGLOCO, jangan fikir lama-lama, JOIN SEGERA dan ajak semua kawan-kawan anda.